Trunchi de copac

de Lau in Prajituri, 6 Dec 2011 | 7429 vizualizari

 

inspiratia bucataras

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 125 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • coaja portocala
  • zeama de portocala
  • 4 linguri frisca
  • 1 ciocolata
  • 2 linguri gelatina hidratata
  • Glazura:
  • 1 ciocolata
  • 3 linguri frisca
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

CREMA-toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, punem vasul in chiuveta cu apa sa se raceasca. Cand s-a racit adaugam zeama de portocala si gelatina, amestecam si dam deoparte

BLATUL-albusurile le batem spuma pana se tripleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile si mai mixam cca 2-3 minute, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie. Amestecam usor cu o lingura de lemn, turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Udam un prosop curat si il stoarcem bine de apa, rasturnam pandispanul peste prosop si rulam. Lasam sa se raceasca putin dupa care il desfacem si adaugam crema, rulam din nou si dam la rece sa se raceasca bine.

GLAZURA-topim ciocolata cu frisca, amestecam continuu, adaugam untul si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca putin

Taiem 2 bucati din rulada (nu foarte mari) si atasam de rulada, intindem glazura peste toata rulada si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine glazura,facem striatii cu furculita

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune